Öğretmen
Kızılırmak’ın Ötesi Resul, Kızılırmak’ın kıyısında, gökyüzünü ince bir tül gibi kaplayan sayısız yıldızın altında dünyaya geldi. Annesi İpek’in içten duaları, babası Ömer’in sabırla harladığı ocağın sıcağıyla birleşiyor, yeni bir hayatın…
Bilim ve aklın penceresi
Kızılırmak’ın Ötesi Resul, Kızılırmak’ın kıyısında, gökyüzünü ince bir tül gibi kaplayan sayısız yıldızın altında dünyaya geldi. Annesi İpek’in içten duaları, babası Ömer’in sabırla harladığı ocağın sıcağıyla birleşiyor, yeni bir hayatın…
Bilgelik ve Bilim: Kadim Sözlerin Modern Gerçeklerle Buluşması Atasözleri, insanlığın hafızasında saklı, çağları aşan birer mücevherdir. Her biri, yaşanmış tecrübelerin, derin gözlemlerin ve ortak aklın damıtılmış özüdür. Sözlü kültürün taşıyıcısı…
1940’ların İstanbul’u… Zaman, kentin üzerine çökmüş bir sis bulutu ahengiyle yavaş ilerliyor gibiydi. Boğaz’ın suları ince ince akıyor, dalgalar kıyıya vurdukça denizden iyotla karışık yosun kokusu yükseliyordu. Kuzguncuk şimdiki keşmekeşin…
1915 yılıydı, Osmanlı İmparatorluğu’nun kaderinin ağır bir yükle sınandığı yıllardan biriydi. Balkan Savaşları’nın açtığı yaralar daha yeni kabuk bağlamışken, Birinci Dünya Savaşı, tüm yakıcılığıyla Anadolu’nun bağrına mesken tutmuştu. Yüzyıllardır üç…
Seksenlerde çocuk olan birçok kişi, “Yakalayın yeşil ışığı, hesaplı parlak bulaşığı...” sloganıyla akıllarda kalan bulaşık deterjanı reklamını hatırlayacaktır. Türkiye’nin ilk markaları, sadece reklamlarıyla evlerimize girmekle kalmadılar, aynı zamanda hayatlarımızın bir…
Hayatı algılamak İlkokulda öğrendik hepimiz…Beş duyu organımız var, öyle dedi öğretmenimiz.Görüyor, kokluyor, dokunuyor, işitiyor ve tadıyoruz.Duyularımız var bizim, insani özelliklerimiz var.Duyularımız sayesindedir ki, dünya üzerinde diğer canlılardan da ayrılıyoruz. İnsanlar…
Matematik ve Özgürlük: Aklın Işığında İnsanlığın Yolculuğu Matematik ve hürriyet arasındaki derin ilişkiyi anlamak, yalnızca bilimsel bir yolculuk değil, aynı zamanda insanın kendi varoluşsal sınırlarını keşfetmesi ve aşması demektir. Matematik,…
Herkes kendi filminin başrol oyuncusudur. Filmimizin konusunu, türünü ve kahramanlarını ise iyisi kötüsüyle belirleyen kişi ise yine biziz. Hayatımız bir film şeridi gibi gözümüzün önünden geçer ya bazen, o anlarda…
Bana fakirliğin resmini çizebilir misin? Sorusunun cevabı niteliğindeki bu düşündüren ve etkileyen çalışmayı, sokak sanatçısı Kevin Lee’nin eseriyle görüyoruz. Çalışmanın Adı, "Yoksulluğun görünmezliği" Yoksulların görünmez tarafını resmetmiş sanatçı.
Olanda hayır olduğunu bilerek, evrendeki her şeyin kaosun bir raksı olduğunu hissederek yaşa An'ı... Yarını düşünürken bugünü kaçırma. Bugünü yaşarken dünü hatırlama. Takılma yani ne geçmişe ne geleceğe. Ne geçmişe…